Gorm Anker Gunnarsen. Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten. Medlem af Børne- og ungdomsudvalget og Sundheds- og omsorgsudvalget.

Børnefamilier vil have ren luft, grønne områder og sikre skoleveje

De københavnske børnefamilier ønsker sig mindre luftforurening, flere udfoldelsesmuligheder, mere natur og sikrere forhold for de små cyklister i trafikken.
Det er derfor helt hen i vejret, når Venstres Cecilia Lonning påstår at planerne om færre parkeringspladser og flere grønne områder vil presse børnefamilierne ud af byen (Berlingske 25/12). Det forholder sig stik modsat.
Som far til to kender jeg til nervøsiteten, når de begynder at cykle alene i trafikken. Jeg kender til bekymringen for luftforureningen, og hvad den vil betyde for dem senere i livet. Og jeg kender til glæden ved at opdage dyr og planter med dem på Amager Fælled.
Københavns Kommunes bosætningsanalyse viser det samme. Omkring 75% af børnefamilierne i byen mener, at grønne områder er vigtige for deres valg af bolig. 80% ønsker at bo et sted, hvor der er gode muligheder for at cykle. Og kun 36% mener at forholdene som bilist er vigtige.
Det er derfor helt i overensstemmelse med børnefamiliernes ønsker, når et grønt flertal udenom Venstre og Socialdemokratiet vil mindske biltrafikken og skabe flere grønne områder i byen.

Trykt i Berlingske 5/1-2020