Karina Vestergård Madsen, Hassan Nur Wardere og David Trappaud Rønne fra Enhedslisten Østerbro med Teknik- og miljøborgmester for Enhedslisten Ninna Hedeager Olsen (i midten til højre).

Østerbro

Pas på Østerbros bløde trafikanter
Lastbiler i tomgang læsser varer af og blokerer trafikken, morgentrætte billister åbner bildøre, busser forsøger at snige sig uden om forhindringerne, mens kassevogne holder på tværs i forsøget på at bakke ind eller ud af en eller anden port. Sådan ser situationen ud morgen efter morgen i blandt andet Nrd. Frihavnsgade.

Og ind og ud af denne livsfarlige trafikale kaos-ballet kaster vi vores bløde trafikanter. Børn på vej til og fra skole, cyklister og fodgængere.

Enhedslisten Østerbro kæmper for at få indrettet vores bydel, så den tager hensyn til, at langt de fleste af os bevæger os rundt i bydelen enten på cykel eller til fods. Derfor er det ikke rimeligt, at nogle af vores mest trafikerede gader er indrettet, så de er livsfarlige for netop os.

Kan vi love, at sikker indretning af vores bydel ikke kommer til at koste P-pladser?

Naturligvis ikke, men Enhedslisten mener, at det hellere må koste P-pladser end menneskeliv.

Mere demokrati på Østerbro
Hvorfor blev den vej ensrettet? Hvem har bestemt,at der skal bygges der? Hvorfor skal mit barns børnehave lukkes?

Samfundet bevæger sig desværre mod mere lukkethed, politikerlede og beslutninger, der bliver truffet langt fra borgerne. Østerbro har flere indbyggere end mange af omegnskommunerne. Er det virkelig rimeligt, at vi ikke selv kan træffe mange af de beslutninger, der former vores bydel og vores hverdag?

Vi skal kæmpe mod de antidemokratiske strømninger og tiltag, vi ser i Danmark og i udlandet. Det kræver, at vi skaber åbenhed og styrker demokratiet ved at bringe det tæt på alle os, som bliver påvirket af beslutningerne. Derfor arbejder Enhedslisten for at øge nærdemokratiet.

Vi ser gerne, at dele af kommunens økonomi forvaltes lokalt. At forslag, som kun berører vores bydel, kan rejses og besluttes af os selv uden at skulle ind bag Rådhusets tykke mure.

Vi kæmper for, at demokratiet bliver udviklet – ikke afviklet.

>> Vi skal have meget mere direkte borgerinddragelse i de beslutninger, der tages om vores by. Ikke kun i lokaludvalget, men ved reelle borgermøder.
Karina Vestergård Madsen, Enhedslisten Østerbro

Kæmp for kulturen
Hver dag kommer der nye københavnere til, og byen vokser; men ingen del af byen vokser så voldsomt som Østerbro. Med udvidelsen af Nordhavn kommer der over 40.000 nye indbyggere til Østerbro – over 50% flere end vi er i dag. Det betyder, at der vil være langt færre fodboldbaner, svømmehaller og kultur- og fritidsfaciliteter pr. borger, hvis ikke der investeres massivt i nye rammer for kultur- og fritidslivet. Desværre har vi set i mange af de nye boligområder, at når pengene til de manglende faciliteter skal findes, så er politikerne ikke så villige til at komme til lommerne.

Enhedslisten tror på, at det godt nok er arbejdet vi lever AF, men at det er det, vi foretager os sammen med vennerne, familien, fodboldkammeraterne, med-nørderne, operaentusiasterne og hygge-bandet som vi lever FOR. Det er netop alt det, der foregår i sportsklubberne, teatrene og museerne, klublokalerne og på spillestederne. Derfor kæmper vi for, at vores bydel fremover skal kunne tilbyde os alle sammen netop de rammer, vi hver især har brug for, så vi kan gøre det, vi brænder for.

>> Stop forurening fra krydstogtskibe. Vi skal investere i anlæg, der sikrer vores strande og vores bydel mod forurening.
Hassan Nur Wardere, Enhedslisten Østerbro

Nej til forurening fra krydstogtskibe

København er en dejlig by. Det har vi, der bor her, vidst længe. Det har også stået i modemagasiner og livsstilsblade, så det er der også mange i udlandet, som har opdaget. De nyder byen, cykelstierne, vores grønne parker og alt, hvad byen ellers har at byde på.

Desværre er der mange af dem, der sviner forfærdeligt. Ikke fordi de smider papir på gaden, men fordi de kommer hertil med krydstogtsskibe. De lægger til nede i Nordhavnen og spreder en giftig og kræftfremkaldende blanding af gasser og partikler ud over byen. Faktisk svarer den forurening, som krydstogtsskibene spreder, til 730.000.000 kilometers bykørsel for en almindelig bil. En forurening som risikerer at give en bred vifte af syg domme – fra astma til kræft.

Enhedslisten mener ikke, at de penge, som krydstogtsgæsterne lægger i byen, opvejer den forurening, som følger med. Derfor skal der investeres i anlæg, som sikrer at de skibe, som ligger i havn, ikke forurener vores by del – eller resten af København for den sags skyld.

Lokalafdeling

Besøg Enhedslisten Østerbros hjemmeside

Besøg Enhedslisten Østerbro på Facebook