Enhedslisten ønsker ikke lukkede områder til Distortion

Distortion lægger op til flere betalingsområder i ansøgningen til årets gadefester, men byens arealer skal ikke bruges til lukkede fester, mener teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Humøret er typisk højt, når Distortion år efter år afholder gadefester på Nørrebro og Vesterbro. Titusindvis af folk fra ind- og udland strømmer til København for at tage del i de åbne musikarrangementer. Men i år lægger selskabet bag Distortion op til at lave flere lukkede events end tidligere, hvor der kun er adgang for betalende gæster, og den løsning bakker teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ikke op om:

– Københavns byrum tilhører københavnerne, og de skal ikke afskæres fra at bruge dem, fordi Distortion vil tjene penge på lukkede arrangementer. Hvis Distortion vil holde fest på kommunale arealer, må de lade københavnerne deltage, uden at de skal have penge op af lommen. Enhedslisten ønsker ikke flere betalingsområder til Distortion, siger Ninna Hedeager Olsen.

Distortion ansøger om at opnå tilladelse til fem lukkede musikzoner med betaling, fordelt på to områder på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro samt Rådhuspladsen. De indhegnede musikzoner skal blandt andet skabe en bedre koncertoplevelse for de musikinteresserede ifølge ansøgningen. Kommunens praksis er som udgangspunkt restriktiv på dette område, da arrangementer på byens offentlige arealer ønskes gratis og tilgængelige for alle, og den retningslinje bør også følges i denne sammenhæng, mener teknik- og miljøborgmesteren.

Udover tilladelse til lukkede musikzoner har Distortion også søgt om dispensation fra kommunens støjgrænser flere steder. Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skal mandag d. 27. januar tage stilling til, om kommunen skal give Distortion rammetilladelse til gadefester i 2020.

Se indstillingen her: https://www.kk.dk/indhold/teknik-og-miljoudvalgets-modemateriale/27012020/edoc-agenda/4cfcebf5-82a3-443f-bdd5-4f29eecc5c5e/d27924da-35af-4d02-af1f-01618855a5fd